12.4.2022. 10:05
Urednica i voditeljica TVSA Vanja Semić: Ono što se dešava iza kamere je puno dinamičnije, za ovaj posao moraš biti jak
Dugogodišnju urednicu i voditeljicu TVSA Vanju Semić, posjetili smo u prostorijama ove televizijske kuće, gdje vrijedno radi i svaki dan priprema jutarnji program za svoje gledaoce.

Sa Vanjom smo razgovarali o izazovima koje posao u medijima nosi, o pozitivnim i negativnim stranama ovog posla, ali i o onome šta se dešava iza kamere, što gledaoci ispred TV ekrana ne mogu da vide. 

"Kada govorimo o negativnim stvarima; Izložen si kritici i moraš biti jak; da ni pozitivna kritika ne utiče na tebe i da kažeš, 'Uh, vidi što sam dobar, baš sam dobar'. Ali isto tako da negativna kritika te ne demorališe u poslu i da dalje radiš. Moraš se naći negdje na sredini, odnosno moraš biti svjestan svoje pozicije u društvu, u javnom medijskom prostoru", govori Semić za Source.ba portal.  

"Nekad ovako uradiš neku dobru priču i misliš da rijetko ko može naći nešto negativno, a onda otvoriš forum i vidiš tamo ... prosto ne znam što je to tako, ali je tako. Moraš biti dovoljno jak da bi radio ovaj posao", navela je Semić.  

"Ono što se ne vidi je obično puno zanimljivije od onog što se vidi. Odnosno, puno je dinamičnije  i neizvjesnije", pored ostalog, u razgovoru za Source.ba portal navela je Semić. 

U prilogu pogledajte razgovor sa gošćom portala Source.ba, Vanjom Semić, dugogodišnjom urednicom i voditeljicom TVSA.  

Novinarka: Aldina Rovčanin
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana