17.2.2022. 18:55
LGBTI osobe imaju sve bolji status u bh. društvu: Delila Hasanbegović iz SOC-a objasnila je trenutnu situaciju
Sarajevski otvoreni centar, organizacija je civilnog društva koja radi na poboljšanju ljudskih prava žena i LGBTI osoba. Trenutno sarađuju sa 5 organizacija širom BiH koje pružaju besplatne usluge psihosocijalne podrške za LGBTI osobe.

SOC radi na unapređivanju ljudskih prava, posebno položaja i ljudskih prava LGBTI osoba i žena u Bosni i Hercegovini, i to interpretacijom, predstavljanjem i zastupanjem autentičnih iskustava osoba koje trpe kršenja ljudskih prava i neravnopravan položaj te zagovaranjem pravnih, političkih, ekonomskih, socijalnih i kulturnih promjena u svim oblastima života.


U saradnji sa Fondacijom 'Krila nade" rade na trenutnom projektu, a više detalja možete čuti u toku razgovora koji je s novinarom Sourcea obavila Delila Hasanbegović iz Sarajevskog Otvorenog Centra.


U javnost su plasirani intervjui sa organizacijama koje pružaju psihosocijalnu podršku LGBTI osobama.


NOVINAR:  Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana