21.2.2022. 14:28
Mela Omerović otvorila je prvu, samo za žene, trening zonu u Sarajevu!
Svoje prve korake u svijetu sporta, Mela Omerović napravila sa svojih 8 godina, kada se počela aktivno baviti tenisom. U tom sportu ostaje punih 10 godina, nakon toga putevi s tenisom su se razišli. došla je nova sportska disciplina kojoj se posvetila u profesionalnom svijetu.

Mela nam je kazala kako je u profesionalnoj karijeri bila dio Olimpijskog tima naše države, a njena porodica se može pohvaliti strogom sportskom disciplinom (otac profesionalno u sportu, brat bio u sportu a danas je mladi uspješni stomatolog,..):

"Bila sam dio reprezentacije BIH, kao i državna prvakinja, to je ujedno najljepši i najzahtjevniji period koji pamtim. Po završetku karijere  upisujem Fakultet sporta i svoje praktično sportsko znanje nastavljam akademskim obrazovanjem. Trenutno sam u fazi nastavka svog doktorskog studija, dok će moja tema doktorske disertacije biti isključivo vezana za olimpijsko dizanje tegova",
ispričala nam je Mela Omerović koja nas je ugostila u svooj trening zonu, jedinoj iskljuičivo za žene u Kantonu Sarajevo.

Obzirom da potiče iz sportske olimpijske porodice, gdje je njen otac svojevremeno bio član reprezantacije bivše Jugoslavije u olimpijskom dizanju tegova, nakon toga je brat bio olimpijac u judo-u a nakon toga i član reprezentacije u olimp. dzanju i 8 na evropskom prvenstvu, nejn sportski životni put je također nastavljen kroz dizanje tegova. 

- Obzirom da je otac bio moj kondicioni trener, Kroz kondicionu pripremu dok sam tenis trenirala, svoje prve korake u ovom sportu pravim sa svojih 13 godina, kako bih unaprijedila svoje performanse, i  u kojem sam do dana danas ostala. - kazala nam je svestrana Mela.

Prošle godine je postala državna prvakinja u olimpijskom dizanju tegova u svojoj kategoriji, što predstavlja za nju poseban uspijeh, biti prvak BiH  u dva sporta. 

Danas, sve svoje vrijeme i pažnju usmjerila je na žensku populaciju i ostvarenje zajedničkih ciljeva, kako kroz rekreaciju tako i u takmičarskom smislu.

 

Njena zona za vježbanje otvorena je i pruža dobrodošlicu i pokrivenim ženama, što nam je dodatno objasnila u video razgovoru.


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana