28.3.2024. 8:45
Detalji akcije MUP-a KS u Sarajevu: Pretresa se imovina Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika. Navodno osumnjičena i sestra bivšeg načelnika Općine Stari Grad
Pripadnici MUP-a KS pokrenuli su jutros akciju "Start II" u kojoj pretresaju imovinu Elmedina Karišika, vlasnika kompanije "Plaza Group" i Seida Hadžibajrića, sina uhapšenog bivšeg načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića.

Kako saznaje portal "Avaza", navodno se pretresa i imovina Lejle Begović, sestre Ibrahima Hadžibajrića.

"Avaz" saznaje da su u toku pretresi njihovih stanova, automobila, ali i više firmi koje su u vlasništvu osumnjičenog Karišika.

Karišik je hapšen u maju prošle godine u akciji "Start", ali je nakon nekoliko mjeseci u zatvoru prihvaćeno njegovo jemstvo od 360.000 KM te je pušten da se brani sa slobode.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana