24.3.2024. 15:09
Emir Kusturica: Mnogo će potoka poteći s Bjelava dok se ne pojavi talenat kao Sidran
Reditelj Emir Kusturica izjavio je za agenciju Srna da, iako je Abdulah Sidran njega davno sahranio, on živ i zdrav izražava žaljenje zbog njegove smrti.

- Mislim da će mnogo potoka poteći sa Bjelava, bujičnih voda sa Vratnika, mnogo će bara u Hrasnom nastati i nestati, mnogo će vode proteći, mnogo kiša pasti, i mnogo zima i ljeta proći dok se ne pojavi takav talenat kao što je bio Abudalah Sidran - izjavio je Kusturica.

Velikan Sidran preminuo je jučer u 80. godini.

Bio je scenarista filmova "Sjećaš li se Doli Bel" i "Otac na službenom putu", koje je režirao Emir Kusturica.

U svom posljednjem intervjuu za "Dnevni avaz", Sidran je o Kusturici rekao:

- A Kusturica je tragičan lik, znam da će neko vrijeme proći, slegnut će se ovi historijski događaji i, kad se budu podvlačile crte pod naše životne učinke, u njegovom primjeru će se ustanoviti jedna potresna ljudska tragedija, i u profesionalnom i u društvenom smislu – a da ne zavirujemo u svetinju privatnog života. Pri tome podvlačenju crte ja se osjećam nagrađenim, do kojih sam godina dogurao, koje sam sve jade i belaje preturio preko glave, da izostavim nesreće od kojih sam pravio književnost.

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana