29.3.2024. 9:04
Evo zašto Sergej Barbarez nikad neće biti selektor reprezentacije BiH: "Treba biti realan..."
Fudbalskoj reprezentaciji BiH još je jednom bio koban baraž.

Prošlog četvrtka Zmajevi su poraženi sa 2:1 od Ukrajine u Zenici čime su izgubili šansu da se nađu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Ovim ispadanjem ponovo se aktuelizirala priča oko pronalaska novog selektora, s obzirom da Savo Milošević iz prvih pet utakmica ima jednu pobjedu i četiri poraza, a tehnički mu je i mandat okončan jer je imao ugovor do kraja baraža.

Jedno ime koje se uvijek poteže u navijačkim krugovima je ono legendarnog kapitena Sergeja Barbareza.

Iako je u prošlosti često povezivan s klupom Zmajeva, on je nedavno objasnio zašto nikada neće biti selektor reprezentacije.

"I danas je reprezentacija emocija, malo manje nego prije. Sa rajom sjesti i komentarisati, to je uvijek prisutno. I moji komentari na društvenim mrežama su emocija, moram nešto reći. Svi smatraju da trebam više govoriti, ali ne želim govoriti o stvarima o kojima ne znam unutrašnjost. Dosta toga se u nas nazire, ali moja riječ nema težinu koju bi trebala da ima da se neko nešto zapita onda se ne isplati trošiti energiju na te stvari i gdje ide. I zato smo tu gdje smo sada. Volim igru riječi i na mrežama sam premalo, kazao je Barbarez za N1.

On je potom govorio o šansama da u budućnosti postane novi selektor, odnosno da sjede na klupu Zmajeva.

"U nas se sve veže za politiku, znamo kako u nas stvari funkcionišu. Normalni ljudi ne mogu promijeniti situaciju koliko god željeli. I da bude normalno, ja neću biti nikada selektor. Taj voz je prošao, treba biti realan nisam do sada nikada bio trener i ne trebam glumiti frajera. Ja to mogu, skupio bi ljude koji to znaju i tako je bilo na razgovorima koje smo vodili, ali u životu to neću doživjeti da ovdje bude normalno u Savezu i politici. Nisam optimista. Ja sam oba puta kad sam pregovarao imao ljude koji su u stručnom dijelu bili iskusniji od mene, poručio je Barbarez.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana