26.4.2024. 21:02
Barcelona u svoje redove dovodi zvijezdu Bayerna
Barcelona je spremila 80 miliona eura kako bi pokušala dovesti Leroyja Sanea u svoje redove.

Xavi će tražiti jačanje nekih ključnih pozicija na terenu, pri čemu je jedan od najbitnijih ciljeva ovog ljeta dovesti vrhunskog krilnog napadača.

Njemački fudbaler igra jako dobro ove sezone i postigao je 8 golova uz 11 asistencija u 26 nastupa u ligi.

Iako je često igrao kao desno krilo za Bayern, Sane je također sposoban igrati i na lijevom krilu sa jednakim učinkom, a njegova svestranost odgovara planovima Xavija Hernandeza, koji bi, izgleda, ipaj mogao ostati na klupi Blaugrane.

Saneov trenutni ugovor traje do ljeta 2025. godine, što daje prednost Barceloni u pregovorima, ako Sane odluči da neće produžiti ugovor s Bavarcima.

Ukoliko Sane potpiše dugoročniji ugovor s klubom, naknada koju će Barcelona morati platiti za njegov transfer će se značajno povećati. 

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana