19.4.2024. 15:37
Hiroš, Cocalić i Radović saznali kazne za crvene kartone u gradskom derbiju
Gradski derbi Željezničara i Sarajeva obilježili su silni crveni i žuti kartoni, a igrači koji su "pocrvenili" danas su saznali svoje kazne.

Željezničar i Sarajevo igrali su u nedjelju na Grbavici u okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, te je meč gradskih rivala na kraju završen bez golova.

No, susret vječitih rivala obilježila je revija kartona koje je podijelio Ermin Sivac, a čak trojica igrača dobila su direktne crvene kartone.

U ekipi Željezničara još u 19. minuti Amer Hiroš je dobio crveni karton zbog toga što je rukom u lice udario igrača Sarajeva, a u finišu prvog dijela put svlačionice morao je i Cocalić.

Defanzivac Želje je faulirao Kyeremeha, a Sivac mu je bez mnogo razmišljanja dao direktan crveni karton.

No, to nije bio kraj crvenim kartonima na Grbavici. Dok su igrači išli na poluvremenu ka svlačionicama došlo je do obračuna u tunelu što je Sivac vidio.

Na kraju svega ceh je platio Slaviša Radović koji je također dobio direktan crveni karton, te je Sarajevo u drugom dijelu igralo s igračem manje.

Sjednica Disciplinske komisije održana je u Sarajevu danas, a upravo su dešavanja na Grbavici bila jedna od tema.

Kako saznaje SportSport kažnjeni su igrači koji su dobili direktne crvene kartone, te je odlučeno da Hiroš, Cocalić i Radović dobiju po dvije utakmice suspenzije.

To znači da Hiroša i Cocalića neće imati Bruno Akrapović na raspolaganju danas protiv Posušja, te već sredinom iduće sedmice kada je na rasporedu 28. kolo, a Željezničar dočekuje Široki Brijeg.

Također, ni Radović neće biti u konkurenciji ekipe Sarajeva za sutrašnji derbi protiv Borca, te okršaj protiv Zrinjskog u narednom kolu.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana