20.4.2024. 12:47
Velež ponosan na Barbareza: Želimo da predvodi “Zmajeve” kao što je to nekada činio sa kapitenskom trakom oko ruke
Sergej Barbarez, naš Mostarac i Veležovac, čovjek koji uvijek i sa velikim ponosom ističe ljubav prema našem gradu i domovini Bosni i Hercegovini, imenovan je za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je Fudbalski klub Velež.

"Rođen je 17. septembra 1971. godine u Mostaru. Fudbalsku karijeru započeo je u omladinskim kategorijama Fudbalskog kluba Velež, gdje je sa 19 godina potpisao i svoj prvi profesionalni ugovor.

Karijera profesionalnog fudbalera odvela ga je u Njemačku gdje je sa velikim uspjehom nastupao za klubove kao što su Hannover 96, Union Berlin, Hansa Rostock, Borussia Dortmund, HSV i Bayer Levekrusen.

U sezoni 2000/01 u dresu legendarnog HSV-a osvojio je titulu najboljeg strijelca njemačke Bundeslige sa postignuta 22 pogotka, da bi se sa istim klubom, par godina kasnije, okrunio i titulom DFB Ligapokal-a.

Nakon Hamburga prelazi u redove Bayera iz Leverkusena u čijem je dresu, 2008. godine odlučio i okočati svoju igračku karijeru, te u tom momentu, sa 324 nastupa, ostaje upisan kao rekorder stranac sa najviše nastupa u top razredu njemačkog fudbala.

U najdražem reprezentativnom dresu debitovao je 1998. godine u prijateljskoj utakmici protiv Argentine. Uprkos porazu u toj utakmici, bio je to tek početak uspješne reprezentativne karijere u kojoj se naš Sergej, u narednim godinama, svojim igrama i pristupom, sa pravom promovisao u istinskog lidera, kapitena i ikonu našeg reprezentativnog fudbala. U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je ukupno 47 nastupa, postigavši 17 golova.

Fudbalski klub Velež Mostar, našem Sergeju, upućuje najiskrenije čestitke sa željama da u narednom periodu predvodi naše momke sa jednakim žarom i uspjehom kao što je to nekada činio na zelenom terenu sa kapitenskom trakom oko ruke", saopćili su "Rođeni".

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana