24.4.2024. 18:04
Zvijezda 09 savladala Tuzlu City i obradovala Željezničar i Igman
Fudbaleri Zvijezde 09 danas su na svom terenu savladali Tuzlu City sa 3:2 i tako bar na kratko oživjeli nadu u opstanak u društvu najboljih. Ovim su trijumfom pomogli u toj nakani ekipama Željezničara i Igmana.

Nakon uvodnih ispitivanja snaga, prva prava prilika za goste u desetoj minuti i to je bio pogodak.

Dobra kontra gostiju, Pantelić je na suprotnoj strani vidio Kobiljara i poslao je loptu prema njemu. Šapić je pokušao spriječiti dodavanje, no samo je još bolje u priliku gurnuo Kobiljara, koji zaobilazi golmana i pogađa za 0:1.

Zvijezda 09 brzo odgovara. U 15. minuti na semaforu je 1:1. Centaršut sa desne strane, Saliman je najviši u skoku i glavom pogađa mrežu Abdulahovića.

U finišu prvog poluvremena bilježimo još dvije za gostujući tim, šutirali su Pantelić i Sušić, no na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku prvi prijete domaćini. Maksimović je dobro šutirao iz slobodnjaka sa nekih 30 metara, dobro reaguje golman gostiju.

Šrilika za goste u 62. minuti. Sa više od 50 metara je pokušao Mehanović i malo je nedostajalo da iznenadi golmana Zvijezde 09 koji krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

Nakon toga dvije minute ludila u Uglejviku. U 71. minuti dobar napad gostiju, Hadžić je ubacio s desne strane, a Pantelić se sjajno snalazi pred golom domaće ekipe i pogađa za 1:2. Minut kasnije penal za Zvijezdu 09. Duel Kobiljara i Vukoje sudija Musa je okarakterisao kao prekšaj za penal, a siguran realizator za 2:2 bio je Maksimović.

U 81. minuti velika prilika za domaćine. Savladao je Maksimović i golmana, no lopta ide pored gola, mnogo sreće za Tuzlake.

Ipak u 84. minuti šok za Tuzlake, Maksimović je sada bio precizniji i zakucao loptu u mrežu Abdulahovića za preokret Zvijezde 09 i vodstvo od 3:2 što je na kraju bio i konačan rezultat ove odlične utakmice u Ugljeviku.

(Erna H.) 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana