19.10.2020. 14:32
"Nikad nisam imao problema niti sa jednom odlukom SDA, već sa načinima rada pojedinaca. Problem organa SDA je šutnja oko bitnih pitanja"
Semir Efendić, kandidat za načelnika općine Novi Grad, danas je predstavio izborni program i kandidate za Općinsko vijeće, a nakon što se u petak nije pojavio na zajedničkom predstavljanju kandidata SDA koje je organizirao KO SDA Sarajevo na Žutoj tabiji. Njegov izostanak otvorio je brojna pitanja pa i ono da bi se mogao razići sa SDA nakon izbora.

On je danas kazao će tek nakon izbora vidjeti šta će biti dalje. Istakao je da ima podršku općinskog odbora SDA Novi Grad, te da je općinskom nivou dao prednost i kada su izborne aktivnosti u pitanju. 

Poznato je da je Efendić bio protukandidat aktuelnog predsjednika KO SDA Fikreta Prevljaka. Nakon njegovog izbora Efendić je objavio audiosnimak na kojem se čuje kako Asim Sarajlić "završava" glasove delegate za Prevljaka, ali otkriva i druge nečasne radnje unutar stranke. Sarajlić je podnio ostavku nakon snimka, ali izborni proces nije poništen niti se stranka ogradila od Sarajlića. 

Efendić je danas kazao da je odgovoran ljudima koji ga biraju, kako u radu u općini, tako i u stranci.

"Ukoliko to predstavlja problem za stranku šta ja tu mogu. Sve što iznosim nije u suprotnosti interesima stranke već pojedinaca. Nikad nisam imao problema niti sa jednom odlukom stranke već sa načinima rada pojedinaca. Problem organa SDA je šutnja oko bitnih pitanja, oni bi morali imati svoj stav. Rezultat te šutnje su određeni šumovi koji se dese kad pojedinci progovore. Ja ću nastaviti kako sam započeo, mislim da je i za stranku ovako bolje", kazao je Efendić. 

Osim toga, Efendić je predstavio svoj izborni program, a govorio je i o do sada završenim projektima na tlu općine Novi Grad Sarajevo.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Haris Ahbabović
Tekst: Patria

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana