15.4.2022. 14:23
Nova "obećana zemlja": Bosanci i Hercegovci sve više hrle u Tursku i kupuju stanove
Turska je zadnjih godina postala nova "obećana" zemlja za građane Bosne i Hercegovine. Osim što hrle na ljetovanje, Bosanci i Hercegovci sve više kupuju nekretnine, prvenstveno na turskoj obali.
Razlozi zbog kojih se građani odlučuju na kupovinu nekretnina u Turskoj jesu prije svega gostoprimstvo, klima, niski troškovi života, te količina onoga što dobiju za uložen novac uz povoljne uslove otplate.

Ovome u prilog ide i zakon koji je u Turskoj važeći od maja 2012. godine po kojem strani državljani imaju pravo posjedovati nekretninu u ovoj zemlji.

Ono što je posebno interesantno je da  je Turska od 2018. godine uvela zakon da strani državljani koji kupe nekretninu u vrijednosti od minimalno 250.000 USD postižu pravo da dobiju državljanstvo Turske.

Državljanstvo može dobiti bračni par i maloljetna djeca, što je još jedan od razloga velikog interesovanja građana BiH za sticanjem nekretnine u Turskoj.

O tome kako doći do nekretnine u Turskoj, pogodnostima, cijenama, životu za portal sorce.ba govori Minet Musić čija se agencija bavi posredovanjem u kupovini nekretnina u Turskoj.


Novinarka: Elvira Kokor
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

U videu korišten i materijal MM Real Estate
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana