1.5.2022. 19:19
"Nije sreća, para puna vreća": Gates priznao da tuguje nakon razvoda i da mu nedostaje stari život
Svaki brak, kako djeca odu iz kuće, proći će kroz tranziciju. Moj je nažalost prošao kroz ovu tranziciju zvanu razvod. Ali s moje tačke gledišta, to je bio sjajan brak. Ne bih ga mijenjao. Ne bih se odlučio oženiti za nekog drugog, rekao je William Henry "Bill" Gates u intervjuu za The Sunday Times.

Tvrdi kako mu je najteže bilo kad su djeca otišla iz kuće. Najmlađa kći je isto otišla na fakultet te je sada njihova vila s 18 kupaonica u Seattleu prazna. 

"Imam ovu lijepu kuću koja je pogodna za velike rasprave. Ali većinu vremena čini se prevelikom. Ja sam samo mala osoba", istaknuo je Gates te dodao kako mu nedostaje stari život, nered i buka. <

"Nedostaju mi nered i buka. Ne radim previše kućanskih poslova, ali u normalnim danima uvijek sam prao suđe jer sam u tome bio dobar, a jedno od djece bi mi pomoglo", dodao je.

Ispričao je i u kakvim je odnosima ostao s Melindom nakon razvoda. Bill kaže kako je sretan što i dalje može raditi s njom te se ponekad viđaju. 

"Imamo supervažan, složen, blizak odnos u kojem smo odlučili raditi zajedno. I jako sam sretan što smo počeli raditi zajedno. Zajedno smo izgradili firmu. I imamo troje nevjerojatne djece", ispričao je. 

"I ja tugujem na isti način kao i ona. Da. Znate, odrasli smo zajedno. Kad sam se oženio, Microsoft je bio velika stvar. Ali ja sam bio mlad 38-godišnjak, a ona je bila zrela 28-godišnjakinja... To je više od polovice mog odraslog života. Zajedno smo napravili puno toga", dodao je. 

(Aldina R.) 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana