28.5.2022. 20:15
Završava “suđenje stoljeća”: Presuda u slučaju Johnny Depp protiv Amber Heard
“Parnica stoljeća” bliži se kraju. U petak su održane zaključne riječi advokatskih timova, a presuda se očekuje tokom sljedeće sedmice.

„Molimo vas da date gospodinu Deppu njegov život natrag. Recite svijetu da gospodin Depp nije zlostavljač kako je navela gospođa Heard“, poručila je Camille Vasquez, odvjetnica Johnny Deppa.

„Rekli smo vam da će ovo biti njezin performans. Uloga života. Heroj preživljavanja brutalnog zlostavljanja“, kazala je Vasquez. 

Podsjećamo, Johnny Depp je tužio Amber Heard za klevetu, tvrdeći da mu je uništila reputaciju i karijeru jer je u kolumni koju je 2018. objavio The Washington Post napisala da je bila izložena porodičnom nasilju tokom braka, pritom ne navodeći Deppovo ime, ali se jasno znalo na koga se odnosilo. 

Amber Heard je putem advokata potom podnijela protutužbu i tražila 100 miliona dolara odštete zbog tvrdnji Deppovog bivšeg advokata Adama Waldmana da su njezine tvrdnje o zlostavljanju “prevara” te je rekla kako samo želi da je Depp pusti na miru.

"Ako je Johnny Depp barem jednom zlostavljao Amber, ona pobjeđuje", naveli su iz advokatskog tima Amber Heard.

„Svjedoke s kojima je gospodin Depp paradirao ovdje, došli su jer ih je platio. Gotovo svi. Govore vam što god treba reći kako bi zauzeli njegovu stranu“, rekao je Ben Rottenborn, advokat Amber Heard.

A dan prije, glumica je jecala tokom svog posljednjeg svjedočenja. Rekla je kako na dan dobiva stotine prijetnji smrću.

„Žele me ubiti. I to mi govore svaki dan. Ljudi žele staviti moju bebu u mikrovalnu i govore mi to“, rekla je Amber Heard, glumica te dodala: 

„Samo želim da me Johnny pusti na miru.“ 



(Aldina R.) 







 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana