Malo sastojaka, jednostavna priprema, a okus je nevjerovatan. Spoj junetine i luka pun je pogodak.
Ovaj ručak uvijek ima onu domaću, toplu i umirujuću atmosferu koju su samo nane i mame znale pripremiti. Okusi su savršeno usklađeni, a jelo se priprema brzo što ga čini idealnim za svaki dan. Za prilog možete odabrati bilo koje lešo povrće, ovisno o tome šta imate kod kuće ili šta vam najviše odgovara. Kombinacija je uvijek savršena i sigurno nećete pogriješiti!
Sastojci:
700 g junećeg buta / šnicli
3 glavice luka
3 čehna bijelog luka
muškatni oraščić
peršun
sol
biber
maslinovo ulje
Priprema
Juneće šnicle dobro izlupajte batom, posolite ih i pobiberiti.
Na maslinovom ulju stavite dinstati nasjeckan luk i bijeli luk. Dodajte šnicle. Kada šnicle dobiju boju sa svih strana, smanjite vatru, dodajte muškatni oraščić i poklopite posudu.
Dinstajte sve dok meso ne omekša. Prema potrebi dodajte malo vode.
Kada je meso kuhano, posipajte ga peršunom i poslužite uz prilog po želji.
(SM)