10/24/2025 9:45 PM
Junetina u umaku od luka: Brzo i savršeno jelo za svaki dan
Malo sastojaka, jednostavna priprema, a okus je nevjerovatan. Spoj junetine i luka pun je pogodak.

Ovaj ručak uvijek ima onu domaću, toplu i umirujuću atmosferu koju su samo nane i mame znale pripremiti. Okusi su savršeno usklađeni, a jelo se priprema brzo što ga čini idealnim za svaki dan. Za prilog možete odabrati bilo koje lešo povrće, ovisno o tome šta imate kod kuće ili šta vam najviše odgovara. Kombinacija je uvijek savršena i sigurno nećete pogriješiti!

Sastojci:

700 g junećeg buta / šnicli

3 glavice luka

3 čehna bijelog luka

muškatni oraščić

peršun

sol

biber

maslinovo ulje

Priprema
Juneće šnicle dobro izlupajte batom, posolite ih i pobiberiti.

Na maslinovom ulju stavite dinstati nasjeckan luk i bijeli luk. Dodajte šnicle. Kada šnicle dobiju boju sa svih strana, smanjite vatru, dodajte muškatni oraščić i poklopite posudu.

Dinstajte sve dok meso ne omekša. Prema potrebi dodajte malo vode.

Kada je meso kuhano, posipajte ga peršunom i poslužite uz  prilog po želji. 

(SM)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana