Šta napraviti kad imate francuski hljeb i faširano meso? Sigurni smo da ima jednostavnijih recepata, ali ovaj nas je oborio s nogu.
Sastojci:
500 g faširanog mesa
mješavina začina
1 luk
1 francuski hljeb
80 g sira ribanca
svježi peršun
ulje za prženje
malo mlijeka
Francuski hljeb prerežite na pola, pa iz svake polovice pažljivo odstranite sredinu hljeba. Izvađenu sredinu hljeba stavite u posebnu zdjelu i prelijte mlijekom.
U tavi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite faširano meso. Začinite mješavinom začina, pa dodajte sitno nasjeckan luk. Pržite sve oko 10-15 minuta. Na kraju, dodajte i sitno nasjeckan peršun, sve još malo pržite pa skinite s vatre.
U meso, potom, dodajte sir ribanac i sredinu hljeba namočenu u mlijeko. Sve dobro izmiješajte, pa sa ovom smjesom punite unutrašnjost hljeba. Napunjen hljeb zamotajte dobro u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač na dva sata.
Ohlađen hljeb izrežite na jednake kriške, pa ih pržite u tavi na malo ulja po 2-3 minute sa svake strane.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.