20.3.2024. 21:00
4
Ako vam se ova lampica upali u automobilu, odmah ga prodajte
Mehaničar savjetuje vozačima da ozbiljno razmisle o zamjeni vozila ako se na instrument tabli pojavi određeni znak upozorenja.

U modernim automobilima, set svjetala na instrument tabli djeluje kao svojevrsni komunikacijski kanal između vozila i vozača. Iako su neke lampice samo upozorenja o aktiviranju određenih sistema ili funkcija, postoje one koje signaliziraju da nešto ozbiljno nije u redu i da treba poduzeti hitnu akciju.

Scotty Kilmer, koji je mehaničar 56 godina, objavio je video na društvenim mrežama u kojem je detaljno objasnio kako prepoznati trenutak kada je potrebno razmisliti o zamjeni automobila, prenosi britanski Mirror.

On tvrdi da je prvi znak upozorenja problem sa mjenjačem vozila. Kada dođe do problema u ovoj oblasti, na instrument tabli se pali lampica check enginea.

Kilmer objašnjava da je vrijeme da se riješite svog polovnog automobila kada primijetite čudnu, škripu dok mijenjate brzinu.

Rekao je da bi moglo biti skupo za popravku, pa ako se radi o rabljenom automobilu, bolje ga je prodati prije nego što se potpuno pokvari.

Naravno, bilo bi pošteno upozoriti potencijalne kupce na ovaj problem kada se odlučite za prodaju svog čeličnog konja.

(Ajdin B.)

 
4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.