9.7.2018. 12:13
0
Stranke predaju kandidatske liste
Danas 9. jula ističe rok do kada ovjereni politički subjekti mogu podnijeti Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH kandidatske liste za ovogodišnje opće izbore, a liste su se predavale i tokom vikenda.

Krajnji rok za predaju je danas do 16 sati. Posao ovjeravanja kandidatskih lista CIK BiH treba da završi do 3. avgusta.

Za učešće na ovogodišnjim općim izborima u BiH, koji će biti održani 7. oktobra, CIK je ovjerio 68 političkih stranaka i 34 nezavisna kandidata.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac predao je Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) liste sa imenima kandidata SDA za organe zakonodavne vlasti u BiH, a kamere su zabilježile i dolazak Dženana Đonlagića, potpredsjednika Demokratske fronte kako predaje liste.

Zapravo, predstavnici Demokratske fronte i Građanskog saveza Centralnoj izbornoj komisiji predali liste kandidata za predstojeće opšte izbore 2018.

Na nivou kantona, ove dvije partije izlaze sa odvojenim listama, dok na federalnom i državnom nivou nastupaju u koaliciji pod nazivom „DF – GS, ŽELJKO KOMŠIĆ: BIH POBJEĐUJE!„ Na nivou Republike Srpske Demokratska
fronta izlazi na izbore u koaliciji sa Proevropskim blokom. 

- Kompletnu listu kandidata za sve nivoe vlasti kao i nositelje lista objavit ćemo nakon što budu ovjerene u Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Na listama se nalazi  blizu 500 kandidata i kandidatkinja, zadovoljena je polna i nacionalna struktura, a među nositeljima lista je i pet žena - kažu iz DF-a.

(NAP/Alen Avdić)







0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.