24.7.2023. 8:05
1
Sastanak trojke, Dodika i Čovića danas u Sarajevu
Sastanak lidera koalicije na državnom nivou trebao bi se održati danas.

Sastanku će prisustvovati Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP), Edin Forto (Naša stranka), Milorad Dodik (SNSD), te Dragan Čović (HDZ). 

Podsjetimo, posljednji sastanak održan je u Konjicu 30. juna, a sličan susret bio je i tokom posjete generalne direktorice za Evropu u Službi za vanjske poslove Evropske unije (EU) Angelina Ajhorst (Eichhorst) koja je boravila u julu ove godine. 

Inače ovaj sastanak dolazi uslijed tenzija koje traju između FBiH i RS, od kada je Dodik "udario" na Ustav. 

Podsjetimo, ranije je Narodna skupština RS usvojila Zakon kojim se ne prihvataju odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta s obzirom da ga vlasti u RS smatraju "nelegitmnim" te da "nije izabran od strane Vijeća sigurnosti UN-a", prenosi avaz.


(Admir O.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.