25.11.2018. 20:42
2
Osnovana Platforma za progres, Mirsad Hadžikadić izabran za predsjednika
Na Dan obnove državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra 2018. godine, u prepunoj sali Doma mladih u Sarajevu održana je osnivačka skupština novoosnovane političke organizacije Platforma za progres, saopšteno je iz Platforme za progres.

- Oko 1200 iskri glasalo je za programske dokumente i organe Platforme za progres. Prvi put u političkom životu Bosne i Hercegovine u elektronskom glasanju učestvovali su i članovi Platforme iz iseljeništva.

Za predsjednika Platforme za progres izabran je Mirsad Hadžikadić, a za potpredsjednicu Aleksandra Marjanović. 

Uz čestitke svim članovima, zahvalnost gostima i simpatizerima, Platforma za progres svima koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, upućuje iskrene čestitke za Dan državnosti Bosne i Hercegovine, naše jedne i jedine domovine - saopšteno je iz Platforme.

Mirsad Hadžikadić je u svom govoru istakao da "naše vođe" vode BiH po svojoj mjeri a ne po mjeri naroda.

- Naše vođe ne vode državu da bi nama bilo dobro. Oni je grade po svojoj mjeri, a ne po našoj, za svoj interes, a ne za naš. Slušam ih ovih dana na privatnim medijima i kanalima takozvanog javnog servisa. Oni jedno govore, drugo rade, a treće misle. Koriste našu prividnu demokratiju da bi postali despoti i diktatori dok se istovremeno javno deklarišu kao multietničke i prograđanske vođe. Oni govore o principima dok stvaraju koalicije sa bilo kim ko bi ih doveo do vlast. 

Ali, vjerujte mi, neće ni oni dugo. Jer, kao što je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džon Kenedi rekao na svojoj inauguraciji, „Oni koji nesmotreno traže moć jašući na leđima tigra završe u njegovoj utrobi.“ Mi nećemo dozvoliti da nas ti ljudi predstavljaju, ni moralno ni politički ni ideološki, jer oni ne poznaju ni prvo ni drugo ni treće'.

Platforma za progres svojim radom i djelovanjem zalagati će se za opšti moralni preporod bosanskohercegovačkog društva kako bi se riješila sistemska kriza etičkih, društvenih i profesionalnih vrijednosti u Bosni i Hercegovini - istakao je Hadžikadić i dodao da je promjena svijesti građana, svih stanovnika širom BiH najvažniji zadatak.

(Patria / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.