8.7.2021. 12:41
1
Dževad Poturak na sjednicu Skupštine KS donio metle i lopate i poklonio ih Vladi KS
Zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Dževad Poturak na današnjoj sjednici uručio je Vladi KS donaciju u vidu lopata i metli, aludirajući na alarmantno prljav grad.

Premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti postavio je konkretno pitanje: Kada će Vlada početi konkretno raditi?

- Gospodine Forto, iskoristite autoritet gospodina Konakovića koji je već dugi niz godina bio premijer pa predsjedavajući Skupštine KS, pa je bio lider šestorke, pa četvorke, pa evo sada i trojke, da privoli svoje ministre da se u Kantonu konačno počne nešto raditi - rekao je Poturak.

- Vi ste izvršna vlast, a ja sam zakonodavna. Shodno tome ja sam vam donio na poklon, simbolično, nekoliko lopata to jeste tri lopate i tri metle, za vašu popularnu trojku, koje trebaju da vas potaknu na konkretnu akciju, da se konačno, nakon osam mjeseci od kako ste preuzeli vlast od gospodina Nenadića, pokrenete i počnete nešto da radite, a ne samo da se bavite pustom pričom i obećanjima - rekao je Poturak. 

(H. Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.