3.3.2022. 18:19
0
Dodik o ratnoj krizi: Šaljemo novac Ukrajini, primit ćemo njihovu djecu!
Dodik je u toku današnjeg dana uz entitetsku predsjednicu Željku Cvijanović i ministre uposlčene u Vladi Republike Srpske, u Prnjavoru održao hitni sastanak. Sastao se sa predstavnicima te opštine i kao i pripadnicima ukrajinske nacionalne zajednice, te su obavili razgovor.

“Ukoliko se pokaže potreba, a znajući da su djeca iz Republike Srpske ranije išla u Ukrajinu u vremenu kada ovdje nije bilo grijanja, struje i drugih uslova, spremni smo da participiramo u smještaju djece iz Ukrajine i njihovom ugodnom boravku ovdje, nastavku školovanja i svemu što je potrebno”, istakao je Dodik, prenosi portal N1 televizije. 

On je ponovio da “RS podržava teritorijalni integritet Ukrajine i želi da se što prije prekine rat”, prenose to regionalni mediji.

“Iskazali smo spremnost da i sada dok traju sukobi pokušamo da zajedno kroz udruženja i vjersku zajednicu vidimo šta možemo ljudima konkretno pomoći jer je ukrajinski narod pomagao ljude u Bosni i Hercegovini. Pogotovo je njihova zajednica bila tu u vrijeme kada je nama bilo veoma teško. Iz moralnog i svakog drugog razloga treba da budemo sa njima”, naveo je Dodik u obraćanju. 


(Amer M.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.