25.4.2022. 17:29
0
Ministar Lučić o uhapšenom pratiocu: Imali smo profesionalan odnos, život mi je direktno bio ugrožen
Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Miloš Lučić demantovao je povezanost sa slučajem hapšenja zaposlenog u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH Miloša Nikolića.

Lučić je demantovao da je sa uhapšenim Nikolićem imao kumovske ili slične veze, kako su to proteklih dana objavili pojedini mediji.

U saopćenju iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice navedeno je da je "Lučić sa svojim nekadašnjim pratiocem Nikolićem imao isključivo profesifonalan odnos", te da Nikolić već nekoliko mjeseci nije u pratnji ministra Lučića jer je na bolovanju.

- Miloš Nikolić je dugogodišnji zaposlenik Direkcije i u svojoj policijskoj karijeri godinama je bio pratilac mnogobrojnih visokih zvaničnika BiH, uključujući i nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je Direkcija Lučiću nakon imenovanja dodijelila dva pratioca, a jedan od njih je bio i Nikolić.

- Za pretpostaviti je da svi zaposleni Direkcije prolaze sigurnosne provjere i da nadležne istitucije prate i kontrolišu njihov rad. Poražavajuća je činjenica da su nadležne istitucije već duže vrijeme pratile i imale informacije o nezakonitim radnjama Nikolića, a da nisu o tome obavijestile ministra Lučića jer je na taj način bila ugrožena i njegova sigurnost - ističe se u saopćenju Ministarstva.

Iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice pitaju da li je to urađeno namjerno, što, kako se navodi, predstavlja direktnu prijetnja za život Lučića "ili je u pitanju nedostatak znanja i neprofesionalizam, što je također samo po sebi poražavajuće i opasno za čitavo društvo".

- Zbog toga ministar Lučić traži odgovornost nadležnih institucija jer su pokazale neodgovornost, nedosljednost, neprofesionalizam i diletantizam i direktno su mu ugrozile život. Ministar podržava i zalaže se za vladavinu prava kao i da svi oni koji su na bilo koji način prekršili zakon moraju odgovarati i biti adekvanto kažnjeni - zaključuje se u saopćenju, prenosi RTRS.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.