29.9.2022. 20:05
0
Hadžiahmetović, Avdić i Delić s rukovodstvom FK Željezničar dogovorili nekoliko projekata
Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, ministar kulture i sporta Samir Avdić i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić posjetili su danas FK Željezničar, gdje su s rukovodstvom kluba razgovarali o realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata.

Do sastanka je došlo nakon što su ekipe KJP Vodovod i kanalizacija Sarajevo konstatovale određene kvarove, te je na njihovu inicijativu došlo do susreta ministara u Vladi KS s Upravom kluba.   

Ministar Hadžiahmetović je kazao da su razgovarali o određenim problemima koje ovaj klub ima u smislu vodosnabdijevanja, pristupnih puteva i rasvjete na stadionu i oko stadiona.

- Vlada Kantona je spremna da učestvuje u realizaciji projekata koji su u njenoj nadležnosti, da osiguramo sistem vodosnabdijevanja, da uradimo manju rekonstrukciju, kao i da radimo projekte poboljšanja rasvjete i uređenja pristupnih puteva prema samom stadionu. Nadamo se da ćemo na ovaj način omogućiti da uslovi za FK Željezničar budu znatno bolji, ali i da građani, odnosno gosti, imaju bolji ambijent - naveo je poslije sastanka ministar Hadžiahmetović, koji je iskazao spremnost za nastavak saradnje.   

Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Edis Kovačević se u ime kluba zahvalio  Vladi KS i ministrima na podršci koju pružaju.   

- Mi kao klub se borimo da poslujemo odgovorno, transparetno i u skladu sa svim zakonskim propisima. Cijenimo svaku pomoć koja nam se pruža. Vlada KS nam je konstantno pružala pomoć u prevazilaženju problema u operativnom poslovanju. To u klubu cijenimo i nadamo se da ćemo istim tempom nastaviti sarađivati i u budućnosti - naveo je Kovačević, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.  


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.