25.4.2023. 10:44
1
Schmidt donosi sistemsko rješenje za deblokadu FBiH
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) u narednim danima donijet će odluku kojom će biti deblokirana vlast u Federaciji.


Rješenje je, kako navodi Azav, pozivajući se na diplomatske izvore, prihvatljivo HDZ-u i Osmorci, ali i NES-u i SBiH, koji su imali otpor prema nametanju odluka.

Šmit je proteklih dana intenzivirao razgovore s čelnicima političkih partija i odluka će biti brzo poznata javnost, moguće već sutra.

Šmit će navodno donijeti sistemsko rješenje, koje će biti amandmansko na Ustav ili Izborni zakon.

Ovaj stav je jučer na sastanku prenesen i liderima političkih partija, koji su bili na pregovorima u rezidenciji EU.

Na ovaj način, konačno će doći do deblokade Vlade Federacije BiH, koja još nije imenovana, a saglasnost odbija dati potpredsjednik FBiH Refik Lendo, navodi Avaz.


Christian Schmidt: Izdajnik ili zaštitnik Bosne i Hercegovine?


(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.