19.5.2023. 10:01
2
Čolo o razlozima zašto je napustila SDA: Ako ja trebam da radim s takvim ljudima, to je pogubno za psihu
FOTO: N1
Dugogodišnja funkcionerka i sada već bivša članica Predsjedništva SDA Alma Čolo, koja je prije dva dana objelodanila da napušta tu stranku, bila je gošća N1 i govorila o razlozima zbog kojih je odlučila napustiti SDA, ali i o brojnim prijetnjama i uvredama koje je dobila na društvenim mrežama.

Čolo je kazala da je po struci krivičar, ali da ne zna da li bi tužila sve one koji su je vrijeđali i omalovažavali na društvenim mrežama, osporavajući njezinu diplomu. Dodala je kako je bila jedan od najboljih studenata, a što mogu potvrditi njezini profesori.

"Ako ja trebam da radim s takvim ljudima, to je pogubno za psihu" ogorčeno je rekla Čolo, referirajući se na svoje bivše stranačke kolege.

Podsjetimo, Čolo je jučer na društvenim mrežama objavila da su joj, nakon što je napustila SDA, upućene brojne uvrede.

- Sram te bilo pa ti ne možeš Amoru Mašoviću ni cipele namazati, ti nisi vrijedna jedne pertle od cipela Amora. Koja si ti stoka od žene Fuj. Sad pravac NiP jer tamo ide šljam i ološ - stoji u uvredljivoj poruci koju je objavila Alma Čolo, prenosi Avaz. 

Navela je kako  je očekivala da će ući u Parlament, ali da nije uspjela obnoviti svoj mandat. 

“Ja sam bila prva na listi i očekivala sam da ću tako ući u Parlament. Međutim Amor Mašović je bio četvrti na toj listi, on je tako poznat zbog svog posla koji je radio sve ove godine i birači su odlučili da njemu daju više glasova. Ja sam dobila 15,500, on je dobio 16,500, još ima glasova poštom, ali mislim da je trend takav da ga ne mogu prestići. Tako da on ulazi u Parlament, on je penzioner, ja sam još uvijek u aktivnom radnom statusu. Mislim da sam radila jako puno i imam dovoljno iskustva i dovoljno znanja da mogu kvalitetno nastaviti mandat, ali eto, birači su tako odlučili“, kazala je.

Ponovila je da je rukovodstvo stranke izbjegava, a osvrnula se i na bliskost SDA sa DF-om.

“Nisam ja od jučer u SDA. Dešava se da ni jedna politička partija ne želi sa vama. Želi možda DF. Iako se u početku distancirao od nas, ali kad su mu u početku dali mjesto u Domu naroda, kad je Dženan Đonlagić ušao u Dom naroda, onda je DF tako blizak sa SDA. Nije malo dati mjesto u Domu naroda, nikad SDA nije imala samo dvije pozicije u Domu naroda u državnom parlamentu”, rekla je Čolo za N1. 


(A.R.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.