14.6.2023. 17:54
0
Mijatović o kritikama na račun Tonija Kraljevića: Prije nego što pustite brutalnu laž i spin, pozovite nas da se ne brukate
Ministar razvoja, preduzetništva i obrta Vojin Mijatović (SDP) se osvrnuo na medijske kritike upućene ka ministru finansija Toniju Kraljeviću (HDZ).

- “FBIH blokirala isplatu 80 miliona KM za RS, Ministar Kraljević nije ispoštovao dogovor Nikśića, Čovića i Dodika”, ovo su naslovi nakon, velikog razočarenja onih koji mjesecima spinuju priču oko izdaje. Neophodno je svaki dan objašnjavati javnosti, da se odluke koje su u interesu građana ne donose ni na kakvim stranačkim sijelima, niti kafanama kao što je to bio običaj ranije – naveo je Mijatović.

Ističe da se odluke donose u institucijama, a na razočarenje onih koji su navikli da se odluke donose po kafanama i da je normalno preglasavanje i haos u Vladi FBiH.

- Moram ih razočarati ovaj saziv Vlade funkcioniše kao tim. Ministar Kraljević je sjajan dopremijer i ministar, koji sprovodi odluke i dogovore u okviru Vlade FBiH, a u interesu građana FBIH. Nažalost danas je postao senzacionalizam da se sarađuje i da se odluke donose u institucijama u korist građana – kazao je Mijatović.

Istakao je da su krenuli kao tim, da će tako i nastaviti, a da će spin majstori brzo početi da demantuju sami sebe.

- Mali savjet prije nego što pustite brutalnu laž i spin, barem oko bitnih stvari za građane, nazovite, pitajte, dat ćemo vam informacije, da se ne brukate džabe, zaključio je Mijatović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.