4.10.2023. 17:32
0
"Zanimljiva" najava Vojina Mijatovića: Biće puno razočaranih, ali ova Vlada polaže račune građanima i nikom drugom
Na današnjoj sjednici Vlade FBiH donesena je jedna odluka koja se ni najmanje neće dopasti većini direktora javnih preduzeća, kao ni drugim članovima njihovih upravljačkih struktura. Ne samo da će biti javno objavljene njihove plate i primanja, nego je ministar poduzetništva Vojin Mijatović najavio i "kresanje" plata.

- Današnja odluka - nema više ništa tajno i neće biti više enormnih primanja na račun građana FBiH

Obećali smo da ćemo menjati stanje, obećali smo da ćemo biti servis građana. Sebe možemo izneveriti građane ne smemo.

Danas smo na 16. redovnoj sjednici Vlade donijeli zaključak kojim smo obavezali sve uprave javnih preduzeća, agencija, fondacija i institucija Federacije BiH da u roku od tri dana dostave iznose plata i naknada za uprave preduzeća, komisije, stručna tela za period 2022. i 2023. godine

Čim dobijemo sve podatke ide javna objava, jer građani Federacije BiH moraju znati kolika su primanja svih funkcionera i kako se troši novac poreskih obveznika.

Nakon toga slijedi usklađivanje shodno primanjima ministara i državnih službenika. 

Jer smo svjesni da su primanja mnogih enomrno visoka u odnosu na ostale.

Biće puno razočaranih, ali ova Vlada polaže račune građanima i nikom drugom, poručio je Mijatović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.