16.6.2023. 22:40
3
Orban izgradio ogromnu vilu: Pogledajte kako izgleda
Veliki kompleks vila s bazenima za premijera Mađarske Viktora Orbana je završen i spreman za useljenje.

Objekti, kao i zemljište, vlasništvo su porodice Orban i oni su dobili sada i veliku vilu, zgradu za goste, kao i zgradu za poslugu.

Nezavisni poslanik mađarskog parlamenta Akos Hadhazy podijelio je na svom Facebooku slike kompleksa, te detalje o njemu.

Vila se nalazi u mjestu Hatvanpusztan, u blizini gradića Alcsuta, nedaleko od Budimpešte. Poznat je po tome što se tu nalazi nekadašnji spomenik koji je izgradio nadvojvoda József 1820-ih, iz vremena Austro-Ugarske monarhije.

- Dobre vijesti: baštovani su već završili, veliki posao je u potpunosti završen na dan rasprave o statusnom zakonu. Samo bazene (ima ih dva) i baštenske bare (tri) treba napuniti vodom, a slijedbenici konačno mogu biti sigurni da premijer može uživati u plodovima svog životnog rada u punom sjaju - objavio je jutros Hadhazy na svom Facebooku.

Naveo je da je o svemu razgovarao sa radnicima koji su angažirani na radovima.

- Prva manja zgrada je luksuzna vila, u kojoj se već nalazio npr. starinski stojeći sat i vrlo cool kalijeva peć. Druga zgrada je biblioteka sa kasetiranim plafonom i grijana ogromnim kaminom.

U jednoj od zgrada u obliku slova L nalazi se mnogo apartmana, u hotelskom rasporedu ova zgrada je ispod zemlje povezana sa manjom vilom i podzemnim garažama.

U drugoj zgradi u obliku slova L nalazi se ogromna kuhinja i nekoliko velikih zajedničkih prostora i restoran, a ispod nje je ogromno skladište hrane sa tri hladnjače.

Manje zgrade skrivaju konsijerž servis i objekat za odlaganje alata i mašina - naveo je Hadhazy, prenosi Avaz. 



(A.R.) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.