18.6.2023. 9:05
0
Marš mira kreće 8. jula, pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici teku po planu
U toku su pripreme za kolektivnu dženazu u Potočarima, ali i za Marš mira, koji će i ove godine podsjetiti na stravičan period julskih dana 1995. godine.

O tome kako teku pripreme, hoće li biti nekih promjena u odnosu na ranije godine – za FTV je govorio Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula.

On je naveo kako su na vrijeme počeli da se bave organizacijom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima Zaštićene zone UN-a Srebrenica.

Marš mira kreće 8. jula – neće biti promjene rute osim ako ne dođe do vremenskih neprilika. Fejzić je napomenuo i da su spremni ako dođe do toga – bilo je već godina s kišom, odronima.

Kada je riječ o komemoraciji, Fejzić je kazao da ostaje praksa obraćanja zvanica - domaćih i stranih zvaničnika. Spiska onih koji su potvrdili svoj dolazak još nema, ali će se to znati do 3. ili 4. jula.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.