25.6.2023. 21:24
0
Ni cijene ulaznica na bazene nisu male: Dnevne karte od šest do 13 maraka
Ljetna sezona je uveliko počela, a gradski bazeni su spremni za prve posjetioce. Iako je do prije nekoliko dana vrijeme više asociralo na jesen, nego na ljeto, sudeći prema prognozama meteorologa očekuju nas visoke temperature i sunčaniji dani.

Građanima jedini „spas“ od vrućina jesu gradski bazeni, međutim inflacija nije zaobišla ni tu oblast. Tako da su cijene ulaznica porasle duplo.

 Sarajevo najskuplje

Kada je riječ o glavnom gradu u BiH, najpoznatije kupalište jeste Termalna rivijera na Ilidži. Iako su Sarajlije navikle da je ulaznica na ovaj bazen skuplja u odnosu na sva druga kupališta u BiH, to ih ne spriječava da ipak bijeg od sunca pronađu tu. Prema tome, cijena ulaznice za jednu osobu radnim danom je 13 KM, dok je vikendom 16 KM.

Kad je riječ o djeci, ulaznica za jedno dijete od 4 do 12 godina iznosi 10 KM, odnosno 12 vikendom.

Pored toga tu su i porodične karte u zavisnosti od broja djece, odnosno moguće je kupiti kartu od 30, 40 ili 50 KM, dok su vikendom ove cifre veće.

 Primamljiva Tuzla

Jedno od najpoznatijih kupališta jesu Panonska jezera u Tuzli. Građani smatraju izuzetno pristupačnim ovu lokaciju, te cijene ulaznice za jednu osobu iznosi 6.50 KM, odnosno 8.50 vikendom.

Dok đačka karta, za djecu od 7 do 14 godina, je malo jeftnija, tačnije ona iznosi 4.50 marke, a ako se odlučite vikendom, njena cijena je 5.50 KM. Dok je dječija karta, za djecu od 2 godine do 7, 3 KM, odnosno 3.50 vikendom.

Građani u Banjoj Luci osvježenje i bijeg od sunca mogu pronaći na bazenu „Fortuna“, gdje je dnevna karta 7 KM, a djeca do 5 godina ne plaćaju ulaz. Povlaštena, odnosno karta sa osobe s invaliditetom iznosi 3.50 marke.

Moguće je uzeti i sezonsku kartu za odrasle, koja koša 140 KM, a za djecu od 6 do 14, ovakva vrsta karte iznosi 70 KM.

 Vodeni park
Jedan od najpoznatijih vodenih parkova, jeste „Ribica“ u Vitezu. Prošlogodišnja cijena ulaznice iznosila je 8KM, odnosno 10 vikendom, dok za djecu ulaznica je iznosila 6 KM i 8 KM. Također, postoje i opcije porodične ulaznice, koja košta 25 KM, odnosno 30 vikendom, i ona obuhvata dvoje odrasli i troje djece, piše avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.