26.6.2023. 13:01
1
Dom naroda FBiH: Martinović tražio skidanje sa dnevnog reda zakona o energiji, Klub Bošnjaka protiv
FOTO: FENA
Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koju je predsjedavajući Tomislav Martinović (HDZ) zakazao nakon gotovo tri mjeseca, počela je sa zakašnjenjem od skoro sat.

Kako prenosi Faktor, prije sjednice se održavao Kolegij na kojem je Martinović zatražio da se sa dnevnog reda skinu zakoni iz oblasti energetike, a riječ je o reformskim zakonima.

Riječ je o Prijedlogu zakona o energiji i regulaciji energetske djelatnosti u FBiH, Prijedlog zakona o električnoj energiji FBiH i Prijedlogu zakona o korištenju obnovljivih izvora energije.

- Ranije je Klub Bošnjaka u Domu naroda FBiH jednoglasno donio zaključak da smo protiv skidanja tih tačaka - kazala je delegatkinja Aida Obuća (SDA) za Faktor. 

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.