7.7.2023. 12:41
0
Izmjena režima saobraćaja tokom prolaska kolone sa tabutima žrtava genocida
FOTO: N1
U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog prolaska kolone koja prevozi ekshumirana identificirana tijela žrtava genocida u Srebrenici, u nedjelju, 9. jula u vremenu od 11 do 13 sati doći će do privremene izmjene režima saobraćaja u ulicama: Alipašina, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Telali i Brodac.

To će dovesti do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika. Linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija - Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Vozila koja saobraćaju na trolejbuskim linijama za Jezero (102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero) bit će preusmjerena na okretnicu Trg Austrije. 

Na autobuskim linijama za Vogošću, Ilijaš i Koševsko Brdo, te minibuskim linijama za Poljine i Nahorevo doći će do kraćeg zastoja prilikom prolaska kolone ulicom Alipašina. Prestankom razloga za obustavu, uspostavit će se ustaljeni režim saobraćaja, saopćeno je iz KJKP Gras. 

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.