2.8.2023. 12:18
0
Ustavni sud RS će odlučivati o kriminalizaciji klevete
FOTO: N1
Zakon o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, kojim se kriminalizuje kleveta, ide na odlučivanje Ustavnom sudu RS.

Na današnjoj sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda RS razmatrana je odluka Kluba Bošnjaka o o pokretanju zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda, kao i amandman Kluba Bošnjaka na izmjene KZ RS.

Budući da nije postignuta saglasnost, predmet se upućuje Vijeću za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda RS, saopšteno je iz Vijeća naroda RS.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.