17.8.2023. 13:49
1
"Pošto sam Vojin, izdajnik sam i radim za BIA-u, valjda ta ekavica mnogo smeta i para uši potomcima handžar divizije"
Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

-  Jutros mi napisao poruku jedan čovjek koga mnogo volim i cijenim pa se osmjelih da nešto napišem i ja, napisa taj moj drug:

Ugledna sarajevska porodica

"Ne znam da li ti je poznato, a dobro je da znaš: Jovan Marjanović, direktor SFF-a, potiče iz ugledne sarajevske porodice, majka mu je Ognjenka Finci, profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti, otac mu je bio Rodoljub Marjanović, profesor na Pravnom fakultetu. Umro je kada je Jovanu bilo osam godina.

Očuh mu je bio profesor Zdravko Grebo. Njega sigurno znaš. Djed po ocu mu je bio Joco Marjanović, bivši dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu (ja sam bio brucoš kada je Joco otišao u penziju, bio je pravo ugledan i drag čovjek).

Jovanova supruga je Šejla Kamerić, poznata bh. umjetnica. Sjajna žena."

"Izdajnik za potomke četničkog roda"

Prije dva dana sjedim sa svojim drugom Dinom Mustafićem malo uz vino pričali o filmu, naišao Miro Purivatra, prvi put ga upoznao, nasmijan fin čovjek, za mene veliki, trebalo je u ovom ludom društvu napraviti nešto veliko poput SFF-a.

I eto pošto sam Vojin, izdajnik sam i radim za BIA-u, valjda ta ekavica mnogo smeta i para uši potomcima handžar divizije, a pošto sam beskrajno zaljubljen u svoju zemlju i svoju Banja Luku i svoje Sarajevo, izdajnik sam za potomke četničkog pokreta, a interesantno i njima smeta moja ekavica.

I da zaključim: Miro, Jovane i svi ostali dobri ljudi iz SFF-a i ako se ne poznajemo ili samo u prolazu moj veliki naklon i podrška iz Banje Luke od jednog izdajnika i ubačenog elementa - napisao je Mijatović.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.