23.8.2023. 15:14
0
Cvijanović: Stavovi Bećirovića i Komšića u Ukrajini su njihovi pojedinačni, to je posjeta kabinetskog tipa
Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da su stavovi dva člana Predsjedništva Denisa Bećirovića i Željka Komšića, koje budu iznosili tokom posjete Ukrajini, isključivo njihovi pojedinačni, a ne zvanični stavovi Predsjedništva niti BiH.

Cvijanović kaže da je posjeta dva člana Predsjedništva Ukrajini kabinetskog tipa na šta, pored zvaničnih posjeta, kao članovi Predsjedništva imaju pravo.

“O posjeti me predsjedavajući Komšić upoznao, ali ona nije stavljana na dnevni red sjednice Predsjedništva, što znači da nije ni razmatrana niti su usaglašavani stavovi. U skladu sa tim, stavovi koje budu iznosili tokom posjete su isključivo njihovi pojedinačni, a ne zvanični stavovi Predsjedništva niti BiH”, naglasila je Cvijanović za Srnu.

Komšić i Bećirović danas su se u Kijevu sastali sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.