14.10.2023. 12:40
0
Murphy o Dodiku: On ima velike probleme, stvara krizu kako bi izbjegao odgovornost
Iako bi gospodin Dodik volio da vjerujete da on govori u ime svih stanovnika Republike Srpske, on to ne čini, poručio je Michael Murphy, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

"Sjedinjene Države nisu neprijatelj Srba i stanovnici Republike Srpske to znaju. Sjedinjene Države nisu nikome neprijatelj u Bosni i Hercegovini.

Jasno sam izložio u svom nedavnom intervjuu kako Sjedinjene Države podržavaju i pomažu stanovnike Republike Srpske. Ponosni smo što smo njihovi partneri i bit ćemo i dalje.

Ne osjećam se ugroženim od građana Bosne i Hercegovine, uključujući i stanovnike Republike Srpske. Zapravo, moji angažmani sa narodom Republike Srpske uvijek su bili topli i prijateljski.

Jasno nam je da se gospodin Dodik u narednim sedmicama suočava sa ozbiljnim i važnim problemima, do kojih dolazi vlastitim djelovanjem, te da nastoji stvoriti krizu kako bi odvratio ljude od svojih nevolja jer želi izbjeći odgovornost. Nećemo učestvovati u tome", poručio je Murphy u objavi na mreži X Ambasade SAD.

Bio je to svojevrsni odgovor Murphyja na brutalne optužbe kojima je već mjesecima izložen od predsjednika RS Milorada Dodika i njegovih saradnika.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.