1.11.2023. 22:06
0
Šteta: "I ove godine Kanton Sarajevo je veliko gradilište"
I ove godine Kanton Sarajevo je veliko gradilište, naveo je to na društvenim mrežama ministar saobraćaja i komunikacija KS Adnan Šteta (SDP).

- Krenete li iz Trnova, preko Ilidže, Novog Grada pa sve do Ilijaša, u svakoj općini našeg kantona se izvode ili su završeni radovi na obnovi saobraćajnica i unapređenju cestovne infrastrukture. Proteklih dana počeli su radovi na izgradnji uključne trake na brzoj cesti u naselju Osjek u općini Ilidža. Ranije je izgrađena isključna, došao je red i na uključnu traku. Ovo je još jedan od mnogih projekata koji realizujemo u ovoj općini, naveo je Šteta.

Dodaje da je radno na kružnom toku kod GRAS-a, a očekuje i intenziviranje radova na drugom kružnom toku u istoj ulici koji će spajati Džemala Bijedića i IX transverzalu.

- Iako je novembar, 10-ak gradilišta je trenutno aktivno u Kantonu Sarajevo, a najveći broj u Novom Gradu. Spajamo cjeline, ulažemo u infrastrukturu svakog dijela kantona, pomažemo razvoj općina osiguravanjem finansijskih sredstava za razvoj svake od njih, poručio je Šteta i zaključio:

- To je naše opredjeljenje od samog početka. Posebno me raduje činjenica kada vidim da su i građani i načelnici svih općina zadovoljni našim radom, ulaganjima i realizacijom projekata ovog Ministarstva u svakoj od devet općina našeg kantona.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.