11.4.2024. 13:03
0
Ministrica Pavić Pečenković: Povećane porodiljska naknada, dječiji dodatak i davanja po osnovu socijalne zaštite
FOTO: Vlada KS
Od 1. marta 2024. godine povećale su se osnovice za utvrđivanje novčanih i drugih materijalnih davanja koja se tiču socijalne zaštite i zaštite porodice sa djecom, potvrdila je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković.

Navedena povećanja pozitivno će utjecati na našu zajednicu, a iz resornog ministarstva navode kako nastavljaju predano raditi na unapređenju standarda života svih naših sugrađana.

"Osnovica sada iznosi 800 KM, što predstavlja značajno povećanje od 6,67% u odnosu na prethodne tri godine. Ovo je rezultat našeg predanog rada i posvećenosti za poboljšanje kvalitete života građana Kantona Sarajevo. Posebno želim istaknuti poboljšanja koja su se desila u konkretnim oblicima podrške. Na primjer, naknade umjesto plaće ženama/majkama, kao i novčana pomoć ženama/majkama koje nisu u radnom odnosu, povećane su za 147 KM i sada iznose 1.261,00 KM. Također, jednokratne novčane pomoći za opremu beba su uvećane za 25 KM i iznose 400 KM, pružajući važnu podršku mladim roditeljima. Nadalje, naknade za izdržavanje hranjenika sa novim povećanjem iznose 378,30 KM što će dodatno olakšati svakodnevne izazove mnogim porodicama. Pored toga, povećana je stalna novčana pomoć, kao i ostala materijalna davanja", navela je ministrica Pavić Pečenković

Ova poboljšanja, dodala je ministrica, samo su korak ka daljnjem unapređenju kvalitete života naših sugrađana.

"Nastavit ćemo raditi sa istom predanošću i posvećenošću kako bismo osigurali da svi građani imaju pristup adekvatnoj podršci i mogućnostima za dostojanstven život", zaključila je ministrica Pavić Pečenković.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.