16.11.2023. 21:05
1
Albin Kurti sa Sabinom Ćudić: Potreba za slobodnim putovanjem između dvije zemlje
Premijer Kosova Albin Kurti primio je danas poslanicu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sabinu Ćudić, prenosi Anadolija.

U srdačnom razgovoru bilo je riječi o mogućnostima i oblicima međuinstitucionalne saradnje i potencijalima ove saradnje za građane obje zemlje, kao i o situaciji u regionu u ovom trenutku višestrukih kriza na našem evropskom kontinentu i u svijetu.

Kako je saopćeno iz Vlade Kosova, na sastanku je istaknuta i potreba slobodnog putovanja između dvije zemlje, čemu najbolje odgovara sporazum o slobodnom kretanju s ličnim kartama u okviru Berlinskog procesa, kao važan korak u približavanju i povećanju razmjene između građana Kosova i Bosne i Hercegovine.

Kurti je čestitao poslanici Ćudić na njenim stavovima, zahvalio joj se na posjeti i ponudio dalju saradnju.

Bosna i Hercegovina ne priznaje nezavisnost Kosova, a između dvije zemlje je snazi strogi vizni režim.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.