7.12.2023. 20:02
0
Isak osudio napad na povratnicu u Vozući: Policija na tragu napadačima
Povratnica u Stošnici kod Vozuće u Federaciji BiH Ljeposava Petković /77/ pretučena je u porodičnoj kući nakon što su joj dva lica sjekirom provalila u kuću i prijetili da će je ubiti.

Petković je rekla da su noćas oko 2.00 časa dva mlađa lica sjekirom razvalila ulazna vrata kuće, te prijeteći da će je ubiti tražili od nje novac.

"Rekla sam da nemam, otkud mi novac", navela je Petković, nakon čega ju je jedan od njih udario po glavi i polomio protezu.

Ona je rekla da bi prošla i gore da jedan od napadača nije pozvao drugog da bježe.

Ljeposava je istakla da je slučaj prijavila policiji koja je izašla na teren i odvela je u Dom zdravlja gdje je zbrinuta.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak osudio je napad na srpsku povratnicu i rekao da će dva lica koja su noćas izvršila napad uskoro biti uhapšena, te da im je policija već na tragu.

"Osuđujem sve napade, bilo gdje da se dešavaju, na bilo kojem prostoru, pa tako i na prostoru FBiH", rekao je Isak Srni.

On je naveo da je jutros kontaktirao načelnika policije u Zavidovićima koji ga je obavijestio da je događaj okarakterisan kao razbojništvo u pokušaju, gdje su dva lica napala sedamdesetsedmogodišnju ženu, nanijevši joj povrede.

"Htjeli su da joj otmu novac, ali osoba nije imala novca, pa tako da nisu uspjeli", pojasnio je Isak.

On je naveo da sada ne može otkrivati više detalja s obzirom na to da je policija na tragu napadačima.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.