16.12.2023. 13:55
0
Sretenu Miloševiću određen pritvor: Evo šta je bilo sa ostalima osumnjičenim za genocid
FOTO: n1
Sretenu Miloševiću, koji je 1995. godine bio pomoćnik komandanta Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske za logistiku, a koji je jedan je od sedmorice uhapšenih u Zvorniku pod sumnjom da su počinili genocid, određen je jednomjesečni pritvor, javlja N1.

Inače, i ostalih šest osumnjičenih za sudjelovanje u genocidu i drugim ratnim zločinima počinjenim nad Bošnjacima Srebrenice, predati su Tužilaštvu BiH, potvrđeno je iz SIPA-e. Međutim, iz SIPA-e nisu saopćili bilo kakve druge detalje, piše N1.

Ovih sedam osoba se sumnjiče da su, kao pripadnici Zvorničke brigade VRS-a, učestvovali u ubijanju 800 muškaraca bošnjačke nacionalnosti iz Srebrenice. Oni su ubijeni na lokalitetu Orahovac kod Zvornika.

Među uhapšenima je i i Lazar Ristić, bivši predsjednik Boračke organizacije Zvornik, a koji je 1995. godine bio komandant 4. pješadijskog bataljona Zvorničke brigade.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.