17.12.2023. 20:54
0
Nevjerovatna izjava: Načelnik Sokoca kaže da ne može biti sankcionisan zbog veličanja zločinca Karadžića?
FOTO: instagram/milovan_bjelica
Milovan Bjelica, načelnik Sokoca, izjavio je kako nije počinio nikakvo krivično djelo s ozbirom da je izjavu o ratnom zločincu Radovanu Karadžiću dao mediju iz druge države.

Zbog toga Bjelica, valjda, smatra kako ne može krivično odgovarati iako je riječ o državljaninu naše zemlje i načelniku jedne općine u Bosni i Hercegovini.

Iskoristio je Bjelica priliku i prozvao federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka koji je danas protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog veličanja ratnih zločinca koje je, podsjećamo, u našoj zemlji zakonom kažnjivo od 2021. godine.

Bjelica je Isaka nazvao "zavidnom neznalicom".

- Niti sam počinio bilo kakvo krivično djelo, niti sam ikada u životu sijao mržnju, što se za njega ne može reći. Sve i da jesam to uradio, a nisam, riječ je o mediju iz druge države, a to su prenijeli pojedini portali iz BiH. I da ima krivičnog djela ono je predmet zakonodavstva te države. Isak je očito jutros preskočio trening u teretani, pa nacionalne mišiće bilda na meni dokazujući valjda kako je veliki Bošnjak, rekao je Bjelica u izjavi za Srpskainfo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.