4.1.2024. 17:22
0
Sindikat RTV Federacije BiH pozvao da se hitno potpiše aneks o naplati RTV takse
Samostalni sindikat uposlenika RTV Federacije BiH ponovo je pozvao generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića da potpiše aneks Ugovora o naplati RTV takse sa JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine.

Kako bi se time nastavilo redovno poslovanje BHRT-a i RTV Federacije BiH, jer je već dramatično ugrožena egzistencija uposlenika te dvije kuće i njihovih porodica.

- Naglašavamo da je za proteklih šest godina na ovaj način BHRT-u od RTV FBiH uplaćeno sve što pripada BHRT-u te da nema nikakvog duga prema BHRT-u od RTV FBiH i time je osiguran rad BHRT-a i Federalne radiotelevizije. I ovaj put, kao i uvijek dosad, izražavamo podršku radnicima BHRT-a, iskazujemo dobre želje u naporima za prevladavanje aktualne teške situacije, koja traje dugi niz godina - navode iz Samostalnog sindikata uposlenika RTV Federacije BiH.

Razvoj i pozicija BHRT-a i RTV Federacije BiH, te redovna isplata zarađenih plata i svih drugih doprinosa, kako dodaju, moraju biti od prioritetne važnosti, a sve ostalo može biti predmetom nekih novih razgovora. Pozvali su Vladu Federacije BiH, JP Elektroprivreda BiH da se hitno potpiše aneks Ugovora o naplati RTV takse, kako je i zakonski propisano.

- Uz podršku svim radnicima BHRT-a i nama radnicima RTV Federacije BiH, koji primaju još manje plate nego na BHRT-u, ali koji su marljivim radom i odricanjima postigli ogromne uštede i koji su se svih ovih godina solidarisali s kolegicama i kolegama s BHRT-a, a zbog problema koji su izazvani na relaciji BHRT – RTRS, pozivamo državnog ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Fortu da svojim autoritetom rješava problem BHRT-a, ali i svih nas u RTV Federacije BiH, te da sve učini da se nesmotrenim izjavama u javnosti ne okreću radnici BHRT- a i RTV Federacije BiH jedni protiv drugih. Sada je važno iskazati zajedništvo i solidarnost, usprkos, po mišljenju kolega s BHRT-a, katastrofalnom upravljanju unutar BHRT-a od aktualne uprave, te ogromnim dugovanjima RTRS-a prema BHRT-u - navodi se u saopćenju Upravnog odbora Samostalnog sindikata uposlenika RTV Federacije BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.