12.1.2024. 18:57
0
Vukanović ekskluzivno objavio kako bi trebao izgledati famozni Izborni zakon RS-a
Opozicioni poslanik u Narodnoj skupštini RS-a sa liste "Pravde i red", Nebojša Vukanović, objavio je prijedlog izbornog zakona koji se uskoro treba naći u proceduri.

Vukanović je ukazao kako je riječ o prijedlogu zakona po hitnom postupku, a za koji se planira da bude upućen u skupštinsku proceduru, prenose Vijesti.

Prema njegovim riječima, ovim zakonom je u suštini prepisan najveći dio postojećeg Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, ali da je glavna promjena ta što bi nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) koje se odnose na lokalne izbore, izbor poslanika NSRS i entitetskog predsjednika preuzela entitetska izborna komisija.

"U cjelosti objavljujem Prijedlog Izbornog zakona Republike Srpske po hitnom postupku, koji je režim pripremio i planira pustiti u skupštinsku proceduru. U suštini, ovaj prijedlog Zakona je prepisao najveći dio postojećeg Izbornog zakona BiH, samo što ingerencije Centralne izborne komisije BiH planira preuzeti Republička izborna komisija Republike Srpske, a tiče se Lokalnih te izbora za poslanike Narodne skupštine i predsjednika Republike Srpske. Jasna je namjera Uzurpatora i režima da sebi ostavi mogućnost prekrajanja izborne volje i krađu izbora, razrađenim metodama", poručio je Vukanović.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.