5.2.2024. 12:07
1
Federalni agromediteranski zavod Mostar ima 43 uposlenika, samo je jedan Bošnjak
Federalni agromediteranski zavod, sa sjedištem u Mostaru, u ulici Biskupa Čule 10, od ukupno 43 zaposlenih, prema nacionalnoj strukturi ima jednog Bošnjaka i 42 Hrvata, uključujući i rukovodioca te institucije.

Naveo je to direktor Federalnog agromediteranskog zavoda Marko Ivanković u odgovoru na zastupničko pitanje koje mu je zastupnik Demokratske fronte (DF) u Parlamentu FBiH Sanel Kajan uputio 24. januara.

"Pogledajte informaciju koju sam zatražio kao zastupnik u Parlamentu. To je ono na što upozoravam sve vrijeme! Zašto ostali o ovom šute?!", naveo je Kajan na svom Facebook profilu, uz dokument odgovora koji je dobio od Ivankovića.



Podsjetimo, Kajan je u svom zastupničkom pitanju upitao koliko je institucija (ministarstava, zavoda, agencija, uprava, regulatornih tijela) Federacije Bosne i Hercegovine smješteno u Mostaru, te je zatražio i informaciju o nacionalnoj strukturi rukovodstva, službenika i zaposlenika u institucijama FBiH sa sjedištem u Mostaru.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.