9.2.2024. 18:28
2
Konaković: Na izmjene Izbornog zakona kakve traži HDZ pristajemo samo ako su u okviru ustavnih reformi
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković izjavio je da vladajuće stranke na državnom nivou sada imaju konačan cilj, jer se za nekoliko sedmica donosi historijska odluka o otvaranju ili neotvaranju pregovora o pristupanju BiH Evropskoj uniji.

Kaže da nije euforičan, ali je zadovoljan te da radne grupe već danas razgovaraju o detaljima oko kojih se slažu ili ne slažu.

Pojasnio je da HDZ insistira da se u okviru tehničke izmjene Izbornog zakona riješi i pitanje člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda te dodao da će oni pristati na to samo ukoliko se to pitanje riješi u okviru ustavnih reformi.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.