27.2.2024. 17:40
1
Nikšić nakon neuspješnog sastanka u Mostaru: Najbliže smo dogovoru oko Zakona o sukobu interesa
FOTO: Vijesti.ba
U Mostaru je održan sastanak stranaka koalicije na državnom nivou na kojem se govorilo o finaliziranju dogovora o zakonima potrebnim za otvaranje pregovora s EU.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je rekao da niko nije bio presretan što će se nakon sastanka izaći na press jer nemaju dobre vijesti kakve su imali ranije.

- Najbliže je da se okonča zakon o sukobu interesa, pozicije oko sudova i izbornog zakona su ostale kako jesu, rekao je Nikšić.

Rekao je da ostaju opredijeljeni traženju kompromisa.

- I onda kada se ne složimo, radimo u atmosferi koja ne znači sukobe i svađe, rekao je Nikšić.

Podsjetimo, Čović je rekao da se o Izbornom zakonu, Zakonu o sudovima i Zakonu o sukobu interesa nisu mogli dogovoriti.

- Dogovorili smo da povjerenstva nastave rad, rekao je Čović i dodao:

- Žao mi je što nismo uspjeli napraviti potrebni iskorak. Za očekivati je da u narednih par dana možemo nešto usaglasiti, rekao je Čović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici HDZ-a, SNSD-a, SDP-a, NiP-a i NS-a.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.