19.3.2024. 18:45
0
Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banjoj Luci
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac izjavio je nakon sjednice Vijeća ministara BiH, s čijeg dnevnog reda je i danas povučen Nacrt zakona o sudu BiH, da RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banjoj Luci.

"Problem je u tome što zakon nije usaglašen i problem je u tome što partneri iz Federacije BiH, iz jednog dijela Federacije BiH, nemaju političke hrabrosti da shvate da RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banjoj Luci. Nema političke podrške u tom smislu, a mi ne prihvatamo nikakvo drugo rješenje koje će prolongirati donošenje te odluke", kazao je Košarac.

Kako je rekao, stav RS je takav da apelaciono vijeće mora biti pozicionirano prije svega u RS, odnosno "što više udaljeno od Sarajeva i uticaja određenih ambasadora zapadnih zemalja".

"Želimo nezavisno pravosuđe i ponuda RS-a je u tom smislu", ustvrdio je Košarac.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.