25.3.2024. 18:12
0
Održana sjednica Radnog tima u BiH za izradu Plana reformi
FOTO: vijeće ministara bih
Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto predsjedala je danas 4. sjednicom Radnog tima u Bosni i Hercegovini za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan, koja je održana u hibridnom formatu u Sarajevu.

Radni tim je upoznat s informacijom o potrebi ubrzanja dinamike za usvajanje nove liste reformi Evropske komisije, o kojoj će se svi članovi izjasniti do 29. 3.2024. godine i pojedinačna stajališta dostaviti Direkciji za ekonomsko planiranje. Nakon toga će Direkcija za ekonomsko planiranje hitno sačiniti konsolidiranu listu reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan i proslijediti je Evropskoj komisiji, kako bi se ubrzanijom dinamikom ispunili rokovi iz ambiciozne mape puta.

Bosna i Hercegovina je u obavezi dostaviti Evropskoj komisiji konsolidovanu listu reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan početkom aprila ove godine. Nakon toga će, u Evropskoj komisiji, uslijediti konsultacije sa zemljama članicama Evropske unije, a očekuje se da se taj proces okonča do 26. aprila ove godine.

"Evropska komisija ranije je predstavila Plan rasta za Zapadni Balkan vrijedan šest milijardi eura za period od 2024. do 2027. godine, kako bi se omogućilo zemljama regije da intenziviraju reforme i značajno ubrzaju proces proširenja i rasta svojih ekonomija", saopćeno je iz Službe za informisanje Vijeća ministara BiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.